Winnaressen, genomineerden en jury van 2018

Dit waren de winnaressen van 2018

Tech Talent 2018

Ineke Scheffers met haar Tech Talent award op het poidum

Ineke Scheffers

Practice what you preach: daar wordt de jury blij van. Ineke Scheffers is oprichter van het platform Girl Code, dat als doel heeft de gender gap in de wereld van programmeren te dichten. Als medewerker van een softwarebureau, besloot ze het programmeervak zélf te willen leren. Ze trok de stoute schoenen aan en liet zich in razend tempo omscholen tot JavaScript Developer. En wat voor één! Inmiddels is ze niet alleen werkzaam als programmeur, maar promoveerde ook van Junior naar Medior in koud vijf maanden tijd. Dat is een indrukwekkende prestatie, volgens de jury.

Tech Inspirator 2018

Felienne Hermans

Felienne Hermans heeft een missie: zij wil programmeren voor iedereen beschikbaar maken. Daarom zet ze zich naast haar dagelijkse werk als assistent-professor aan de TU Delft onder meer in om via haar MOOCs op een schaalbare manier een geweldig publiek te bereiken: kinderen. De jury is onder de indruk van haar bereik van nu al 10.000 kinderen in Nederland die haar gratis (!) programmeerlessen volgen. Daarmee maakt ze de skills die de volgende generaties hard nodig zullen hebben voor goede kansen op de arbeidsmarkt, op een laagdrempelige manier toegankelijk.

Tech Entrepreneur 2018

Nina Hoff

De jury zocht binnen de categorie Tech Entrepreneur niet alleen naar iemand met een goed uitgevoerd idee, maar ook naar een idee dat schaalbaar is en een overtuigend business model heeft. Volgens de jury heeft 3D-printing de toekomst, want het kan werelddelen dichter tot elkaar brengen. Wanneer het ge-3D-printe object dan bovendien geen plastic maar voedsel is, spreekt dat nog meer tot de verbeelding. Een ware Tech Entrepreneur laat zich niet zomaar uit het veld slaan; wat Nina Hoff wel bewees toen een crowdfundingproject het doel niet haalde; ze besloot toch door te gaan, en met succes. Onder haar bezielende leiding staat de Nederlandse 3D-voedsel-printfabrikant byFlow nu wereldwijd in de spotlights en zijn er al meer dan honderd 3D-voedselprinters verkocht.

Tech Leader 2018

Farshida Zafar

Het onderwijs loopt niet bepaald voorop met technologische innovaties. Er is een stevige inhaalslag nodig. That’s where Farshida comes in. Zij heeft praktische toepassingen gevonden van ICT in de collegezaal en maakt zo het onderwijs makkelijker voor iedereen: van docent tot student. Bovendien maakt ze met haar virtual reality oefenrechtbank lesstof aantrekkelijker en inzichtelijker, waarmee ze technologie als middel gebruikt om de kwaliteit van onderwijs naar een hoger plan te trekken. Ze bouwt daarmee een brug tussen ICT en een vakgebied dat in essentie niet per se ‘tech’ is: het recht. Een ware leader geeft richting, brengt mensen en processen in beweging en inspireert onderwijl anderen hetzelfde te doen; dat doet Farshida Zafar als geen ander en verdient daarmee de titel Tech Leader 2018.

Tech Favorite 2018

Esther van Luit

Esther van Luit

Naast de vakjury-awards, werd er ook een Publieksaward uitgereikt; die ging naar de techionista met de meeste stemmen. En gestemd werd er! In totaal brachten maar liefst 7.516 mensen een stem uit op zijn of haar favoriet. Esther van Luit scoorde met 622 verreweg de meeste stemmen.

Dit was de vakjury in 2018

Vakjury Techionista Awards 2018

De jury bestond tijdens deze eerste editie van de Techionista Awards uit 7 personen: Gina Doekhie – Forensic IT-expert bij FOX-IT, Mary-Jo de Leeuw – onder meer cybersecurity-expert bij Revnext, co-founder en president van het Platform Internet of Toys en vice president van het internationale netwerk Women in Cyber Security Foundation, Tineke Meijerman – Head of Corporate Communications Benelux bij ‎Facebook, Antoinette Pernot – Senior Accountmanager bij SAS, Daphne Laan – Head of Partners en Lead for Women bij Google Nederland, Anneke Keller – Head of Jumbo Tech Campus en Frank Caris – onder meer CCO bij dean one.

Dit waren de genomineerden van 2018

Copied!